Sziasztok!

Mano vagyok, Mano E.L.F. Szeretem a szépet, Én is az vagyok, és arra kérek mindenkit, hogy mentsük meg a delfineket...

Na jó, hagyjuk ezt...a fotómodell ambicioimról 16 éves koromban, viszonylag elég korán letettem. A szépet mai napig szeretem, de ma már nem csak a brilliánsok csillogása mozgatja meg a fantáziámat. Egy-egy jól sikerült kép, rajz, vagy akár egy pompás ebéd, ami véletlenül nagyon ízlett, sokat adhat az önérzetemnek. Magyarországon születtem 1975 június 13-án, egy pénteki napon természetesen (miért is ne akkor) vidéken. Ja , és a 13. szülinapom szintén péntekre esett. (mondjuk nekem ez semmit sem jelent, de gondoltam nektek hátha)  


Tulajdonképpen tök átlagos nő vagyok, aki gyereket szült (ez kizárólagos biológiai előjogom- mondja a férjem), férje van. Szüleimtől korán elszakadtam, de soha nem voltam önálló, bevallom, rosszul is esett volna. A párommal hosszú ideje együtt élek. Vidéken vegyésznek tanultam, érettségi után tanfolyamról tanfolyamra jártam, minden hülyeségbe belevágtam...számitógépkezelés, üzleti asszisztens, manikűr-pedikűr, angol-, francia nyelvtanfolyam, zongoraórák. De amit mindig is szerettem volna, azt nem tettem meg. Az álmom a képzőművészeti főiskola... talán majd remegő kézzel, öt gyerek mellett és tompult aggyal jelentkezem oda.

Éltem vidéken, ahol az úszómester mellett majdnem megfulladtam a nyakig érő vizben...ne kérdezzétek miért. Éltem Budapesten, ahol semmi veszélyes dolog nem történt velem csak a pénzköltés, a szórakozás. Éltem Svájcban, ahol kiment a térdem sielés közben, és hónapogig csak "lábadoztam". Imádtam azt az országot, csak elfogadhatatlan nyelven beszéltek. Jártam Franciaországban, de csak a Mont Blanc lábáig jutottam. Itt azt hiszem csupán a cipőm sarkát törtem ki. Sieltem Olaszországban, ahol hatalmas bika testemmel kitörtem egy kerítést, de épségben megúsztam. Kanadában is éltem, egy szigeten, ahol soha semmi érdekes nem történt...(vagy talán mégis)...Jelenleg Magyarországon tartózkodunk. Csak az Isten és a férjem tudja, meddig.

Egyszerűen, mint Tigris: 

 „A Tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és Tigris az Egy,
a szeméből süvít a szellem, a lába meg ugrik, ha megy...
és tarka-barka, nyalka farka van, van, van, van...
a kellemes, szellemes , jellemes Tigris az én vagyok magam...
ééééén vagyok magam....grrrrrrr.”

 Zene...izlésem röviden szólva, vegyes. Kedvencem nincs, komolyzenétől egészen a kemény rockig meghallgatok mindent, ami tetszik, hangulatomtól függően. Felsorolok azért néhányat, amit mostanában hallgatok: Deák Bill Gyula, Dinamit, Tátrai, Scorpions, Queen, Gary Moore...na ilyenek. Két számot el tudok pengetni a gitáromon, hosszas gyakorlások, és bénázások után, de sikerült. Az egyik a House of The Rising Sun, a másik egy Bikini szerzemény, az Adj helyet magad mellett című. Egyelőre ennyi.  

 Filmek... nagyon sok filmet szeretek, hosszú lenne a lista, ezért csak néhányat említek.
Tímár Péter filmjei: Zimmer Feri, Csinibaba, Csapd le csacsi, Egészséges erotika, Bacsó Péter: A tanú, Megint tanú, Hány az óra, Vekker úr, Mihályfy Sándor: Indul a bakterház...
történelmi filmek...Ridley Scott: Gladiátor, Mel Gibson: Passio (sajna csak kétszer volt hozzá lelki erőm)
Luc Besson: Nikita, Leon a profi... és talán az összes olyan filmet szeretem, amiben Jean Reno (Don Juan Moreno y Jederique Jimenez :) ) szerepel. S ha már a franciáknál járunk, megemlíteném Francis Veber rendezőt is: Pofa be!, Három szökevény, Négybalkezes, Balfácán, A magas szőke férfi...
Steven Spielberg: Világok harca, Kapj el , ha tudsz, Különvélemény, MIB, A.I. -Mesterséges értelem, E.T., Párbaj, és akit nem hagyhatok ki, George Lucas : Star Wars filmek. 


Munkácsy: Rőzsehordó (Forrás)

Könyvek... amikor még volt időm olvasgatni: Néhány Rejtő mű, Arthur C. Clarke 2001-, 2010 Űrodisszeia, Douglas Adams, Isaac Asimov, és néhány ismeretlen szerző rövid sci-fi novellái.

A szenvedő, szerencsétlen, önmarcangoló "nagy" emberek a kedvenceim. (József Attila, Munkácsy Mihály) Jobbra, számomra a legkedvesebb Munkácsy festményt láthatjátok, a Rőzsehordó nőt. A forrásra kattintva megtekinthetitek a festő egyéb műveit. Kellemes Időtöltést és szép napot kívánok!

Köszönöm a látogatást!

  Ha nagyon ráértek, látogassátok meg barátaimat, kedves ismerőseimet:  

Eddigi látogatók: 17519